$albumid13

IDRIJA MESTO CIRKUSA VSEH CIRKUSOV

V preteklem letu se je Idrija proslavila kot naj bolj cirkuško mesto v bližnji in daljni okolici. Da ne bi v pozabo prekmalu utonil spomin na vonj po svežem hlevskem gnoju in na nadležni mrces, ki se je nabiral okrog cirkuške živine, je Idrijo obiskal tudi najvecji pustni cirkus, ki se je zadržal na mestnem trgu vse od pustne sobote 21.2 do pustnega torka 24.2, nato pa je izginil neznano kam. Vreme je bilo kot naroceno, saj je bilo prvi cirkus pod milim nebom. Pod vodstvom cirkuškega direktorja in volkodlaka Arsena so nastopili vsi, ki v cirkus sodijo, tako, da ni prav nic manjkalo kot se spodobi za cirkus na nivoju: cirkuška godba, klovnesa in klovni, žonglerja, divje in domace živali, protestniki proti mucenju žival, rastlin in vsega živega, lajnarja, ki išceta zgodbo o Žogici Marogici, artisti, šlogarica, ciganka in plešoci Medo, direktno iz Pariza plesalke kan kana, carovniki vseh vrst, Vikingi in Norvežani z denarjem za vrtec, direktorica vrtca, Plesni klub Idrija: plesalec Jurij in soplesalka Ancka (PJAncka) in še nekdo, ki se je cisto slucajno znašel v cirkusu zadnji med tajkuni Duško Crnignoj.