$albumid7

OTVORITEV TRGOVSKEGA CENTRA

1.in 4. marca 2003 so Idrijčani končno dočakali odprtje novega trgovskega centra Starih nakupov na Starem placu v Idriji, ki ga je sofinancirala graparska lokalna skupnost v želji, da razprši kakovostno trgovsko ponudbo po vseh predelih starega rudarskega mesta. Vrata so kot nekoc ponovno odprle trgovine, Drogerija, Kamsun, Vis, Železnina, Pr" kruhu, Avtodili, Pr" Triglavu, Pr" Golitu, Pr" Helenc s široko in pestro ponudbo blaga. Otvoritev nove trgovske pridobitve so obeležili z bogatim programom prireditev, ki so se začele na osrednjih idrijskih ulicah, sklenile pa na Starem placu. Popestrile so jih ugledne osebnosti lokalnega javnega življenja, visoki gostje iz tujine in znana imena slovenske estrade. Poleg Graparskega župana so dogodek s svojo prisotnostjo obeležili opazovalec pustnih manevrov Žorž Robinzon, predsedujoci Evropski uniji Grk Pustos Šemitis, delegacije iz soncnega mafijskega Palerma, gosta iz skupine za nevtralizacijo odnosov iz ruske republike Anatolij Vrglajev in Vladimir Porivajev, poslovnež za kurjo prirejo iz Zvezne republike Jugoslavije Mario Kokic ter delegacije iz Španije, Nizozemske in Škotske. Prireditev je obiskal tudi minister Grizold z Grizoldinami, med nastopajočimi pa velja omeniti lomilca dekliških src Sebastjana, Sestre in Graparske mažoritke ter Ivana Mohoriča, ki je ob tej priložnosti nazorno pojasnil svojo teorijo bližnice z Zemlje na Mars in vlogo Grapolla 14 v tej misiji. Že res, da je Graparski župan v svojem govoru veliko obljubljal in nov trgovski center koval v zvezde, a je še pred koncem prireditve center doživel nepricakovan sovražni prevzem velikega trgovskega monopolista gospoda Jamrovića.